Baseballclub Piranhas Oostende

logo
kantine Piranhas Oostende

Infrawerken clubhuis gestart

Ja, eindelijk is het zover, de werken aan ons eigen clubhuis op de Schorre zijn op 13 maart gestart. De afgelopen zeven jaar heeft de club veel energie in dit dossier gestoken. In april 2016 werden de gesprekken met Stad Oostende opgestart en we namen als club het voortouw in het overleg, eerst met de Am. Footbalclub Pirates als partner en later ook met de Oostendse cricketteams. Samen met deze clubs zullen we dus gebruik maken van de installatie. Het is gepland dat de infrastructuur in de loop van de maand mei 2024 zal afgewerkt zijn. Een beter geschenk voor ons 25 jaar bestaan volgend jaar kunnen we ons niet bedenken!
Het ontwerp van het gebouw konden wij enkele malen evalueren in functie van onze behoeften. Hieronder vindt u enkele illustraties van wat het gaat worden. We vermelden er voor de volledigheid bij dat niet alle illustraties de laatste versie zijn, daar wij als club niet alle (aangepaste) schetsen kregen toegestuurd. U ziet voornamelijk bij de laatste illustratie (tekening bovenaanzicht) hoe het zal ingericht worden.
Bij gelegenheid zullen wij niet nalaten om u verder van het verloop van de bouw te informerenri, tijdens de nieuwjaarsreceptie, werd het kadettenteam dan in 2022 kampioen werd in de reeks U15A gehuldigd.


Bovenstaande twee illustraties van het eerste ontwerp (2021) – hier is een overdekt terras en aan de linkerkant 3 opbergruimtes (voor baseball, Am football en cricket) zichtbaar. Er komt ook een doorgeefluik van de keuken naar het terras.

Vanuit veld 26 kijk je zo naar het gebouw, met daarachter de Klemskerkestraat. Met links het terras en daarachter polyvalente ruimte en aan de rechterkant de zone van de kleedkamers.
Bovenstaande schets geeft verdeling van de ruimtes weer. Er zullen kleedkamers voor teams en scheidsrechters, toiletten, polyvalente ruimte, keuken, terras, opbergruimtes per sport en een technische ruimte met berging zijn.